het waarom

PIEN is de eersteling van Sharon Semeijn-Neelen (script) en Marieke van der Have (liedjes), die zich om de voorstelling te realiseren hebben verenigd onder Compagnie Havewerk. De weg van een idee naar spelen in de theaters is voor hen bijna net zo avontuurlijk als de weg die hun hoofdpersoon Pien aflegt.

Marieke & Sharon wilden als oud collega’s graag weer samen op het podium staan. Zij vonden elkaar in hun passie voor muzikaal jeugdtheater en bundelden hun krachten. Naast het stimuleren van hun eigen artistieke ontwikkeling wilden zij met hun creatie graag ‘een mooi verhaal vertellen’, maar wel één met een boodschap. De voorstelling PIEN is het resultaat.

In de wereld van nu wordt van een mens verwacht dat hij zich aanpast. Alles wat anders is wordt al gauw als een bedreiging gezien. Dit begint al in het klein, als je nog maar een kind bent dat durft te verbeelden en te fantaseren, maar het eigenlijk al veel te snel niet meer mag…want dat is kinderachtig. Als je niet gepest wil worden, erbij wil horen en vrienden wil hebben, dan moet je je aanpassen. Zijn zoals ‘zij’ en meegaan met de meute.

Er is moed voor nodig om je angst te overwinnen en jezelf te durven zijn, je niet te schamen voor wie jij bent. Met de voorstelling PIEN willen Marieke & Sharon een wereld scheppen vol fantasie en verbeelding, waar anders zijn juist een talent is! Op deze manier willen zij overbrengen op hun publiek, jong en oud, dat het belangrijk is om in jezelf te geloven. Durf te zijn wie je bent, niemand kan dat voor je doen, alleen jijzelf!

Zwaard